Даниел Панов: Хората в кв. „Асенов“ доказват – разделното събиране на отпадъци е възможно

Публикувано на пн, 16 окт. 2023
123 четения

В кв. „Асенов“ ще бъдат осигурени нови цветни контейнери по искане на хората в квартала, след проведена среща с настоящия кмет Даниел Панов. „Жителите са готови да докажат на всеки, че разделното събиране на отпадъци е мисия възможна. С общи усилия и взаимна подкрепа постигаме всичко“, коментира Панов.
Основно се ремонтира улица „Ксилифорска“, която е главна за квартала. Подмяната на ВиК мрежата обаче се бави заради държавата. „Всеки ден настоявам пред Министерството на културата да бъде изпратена комисия за археологията, която излезе при изкопните работи, за да завърши реконструкцията на водопровода“, обясни Даниел Панов. Веднага след смяната на подземната инфраструктура улицата ще бъде цялостно преасфалтирана, ще бъдат обновени тротоарите и ще се монтира ново улично осветление.
По време на срещата бяха поставени и конкретни въпроси за ремонт на квартални улици. Квартал „Асенов“ ще има свой общински съветник – Камен Илиев от ГЕРБ, който пое ангажимент улиците да бъдат включени в следващата инвестиционна програма.
В района на бившата фабрика „Мавриков“ се изгражда и нов мост, който ще свърже улица „Ксилифорска“ с обходния път зад крепостта “Царевец”, с което се създава нова транспортна връзка и ще се облекчи движението край манастирския комплекс „Св. св. Петър и Павел“ и „Св. Иван Рилски“, Шишмановата баня и Владишкия мост.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново