Даниел Лорер и Никола Минчев откриха офис на “Продължаваме промяната” в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 26 авг. 2022
2082 четения

Бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер и бившият председател на парламента Никола Минчев откриха офиса на “Продължаваме промяната” в Г. Оряховица. На откриването присъстваха и водачът на листата за Великотърновски избирателен район арх. Йордан Терзийски и юристът Милен Матеев, който е на втора позиция. Партийният офис се намира на мястото на „Пощенска банка” в сградата на БНБ и събра на едно място десетки приятели и симпатизанти.

Самото откриване бе нетрадиционно, тъй като по идея на общинския координатор на „Продължаваме промяната” Красен Йоркишев, на него беше представена изложбата на горнооряховския фотограф Георги Георгиев – Гецата, озаглавена „Усещане за Париж”.

“Вярвам, че това ще е мястото, което ще кипи от живот в следващия един месец. Благодарим на Красен Йоркишев и Георги Георгиев, които вдъхнаха живот на това място чрез тези красиви фотографии”, заяви арх. Йордан Терзийски.

“Благодаря на всички, които ни подкрепят не само в Г. Оряховица, но и в целия регион, защото без вашата подкрепа всичко това няма как да се случи. Предстои ни една тежка кампания и всички ние отново ще разчитаме на вас, за да продължим това, с което сме се захванали”, заяви Никола Минчев.

От своя стана Даниел Лорер подчерта, че всеки един глас е важен за промяната на предстоящите парламентарни избори. И допълни, че колкото по-малко хора гласуват, толкова по-лесно манипулираният вот ще вземе превес и статуквото ще се завърне. “Промяната идва и тя е закъсняла поне с 12 г., но всички разбираме защо го правим. Ние сме тук, за да си довършим работата, да направим България такава, каквато я искаме за нашите деца и внуци. Ние нямаме друга алтернатива. Много от нас дълги години живяхме на други места и се върнахме, защото я искахме тази промяна и си мислехме, че някой друг ще свърши тази работа. Чакахме го, но той не дойде. И след като не се появи, миналото лято се погледнахме в този отбор и си казахме – като няма друг, ние се заемаме с това”, заяви Даниел Лорер. Той изрази надежда, че с колегите си от БСП и “Демократична България” ще имат достатъчно народни представители, за да сформират стабилно мнозинство и да управляват в посоката, в която искат да се развива България.

“В продължение на 33 г. ние наблюдавахме тлеещия огън на прехода, който всички ние чакахме да се разгори, но сякаш остана едно неудовлетворение, а енергията от този огън изгоря. След тези 33 г. пред нас стои дилемата кой огън ще разпалим – на бъдещето или на миналото. За мен отговорът е еднозначен и това е огънят на бъдещето. Именно това е и причината да се впусна в политиката”, заяви Красен Йоркишев.

Авторът на изложбата Георги Георгиев – Гецата сподели, че изкуството е диалог и белег на всяка цивилизация. Експозицията е и реверанс към бившия транспортен министър Николай Събев, който преди около 10 г. му протяга ръка, за да реализира идеята си за нея.

По време откриването на офиса на “Продължаваме промяната” думата взе и Милен Матеев, който заяви, че тепърва започва разрастването на партийните структури в общините. “На последните избори тръгнахме от един временен офис във В. Търново, а сега ще имаме няколко в областта. Това ще са местата, в които ще могат да бъдат обменяни идеи и ще се чува гласът на хората, за да можем да реализираме едно по-добро управление по време на следващия мандат, който съм убеден, че всички ние ще спечелим”, заяви Милен Матеев.

След официалната част по откриването присъстващите имаха възможност да дегустират бира „Пивократор”, която е дело на фамилия Йоркишеви и да разговарят с гостите.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново