Да продължи създаването на условия за масов спорт е приоритет на училищния директор Данка Борисова

Публикувано на ср, 9 Окт. 2019
104 четения

Директорът на ОУ “П. Р. Славейков” във В. Търново Данка Борисова е част от листата на ГЕРБ. Г-жа Борисова, която е магистър по предучилищна и начална училищна педагогика, е учител с дългогодишна практика, обичан от стотиците си възпитаници, на които през годините се е посвещавала.
Тя ръководи основното училище във В. Търново от 2014 г. и за това време школото постигна забележим напредък. “Професионалните постижения са дело на целия училищен екип”, категорична е обаче г-жа Борисова, която не скрива благодарността си към своите колеги. През изминалите 5 години се извърши видимо подобряване на материално-техническата база в училището, което вече може да се похвали и със съвременно техническо оборудване. “Ежедневният контакт с родителите позволи те да вземат активно участие в училищния живот и в определяне на политиките в учебното заведение. За тези години броят на учениците почти се удвои. Амбицията на скромния ни колектив е да направим едно квартално училище, в което децата да се чувстват спокойни, обгрижени и да развиват способностите и талантите си”, разказва директорът. “Мотото ни е “ОУ “П. Р. Славейков” – училище за щастливи и успели деца”, обяснява с обич г-жа Борисова.
Тя и съпругът ѝ се радват на четирите си внучета, с които двете им деца са ги дарили. Като всяка любяща жена, майка и баба, г-жа Борисова е готова да даде всичко от себе си, за да бъде бъдещето на близките ѝ слънчево. Това е и част от мотивацията ѝ да бъде част от кандидатите в силния отбор на най-голямата партия. Мотивират я обаче и неоспоримите постижения на В. Търново под ръководството на Даниел Панов.
Приоритетна тема за нея е да продължи създаването на условия за масов спорт на младежите и учащите, чрез изграждането на още открити спортни площадки. Във фокуса на правителството и на местната власт и занапред трябва да остане също подобряване на спортната база в училищата.
Училищният директор Д. Борисова е не само авторитетен учител и ръководител, но и артистична личност, увличаща се от народните танци и музика.
В листата на ГЕРБ Данка Борисова е под преференциален номер 128.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново