БСП ще проведе общинска конференция в Горна Оряховица на 15 март

Публикувано на вт, 22 ян. 2019
98 четения

Цикъл от събрания на основните партийни организации започва в БСП – Горна Оряховица. Решение за това взе Общинският съвет на партията на заседание на пленума. През целия февруари всички ОПО ще организират свои заседания, на които да отчетат работата си през миналата година. Основен акцент в срещите ще е издигането на кандидати на партията за членове на Европейския парламент.

Общинският съвет на БСП в Горна Оряховица ще обобщи събраните номинации по време на общинската конференция, която ще се проведе на 15 март. Най-високият партиен орган в общината ще разисква още националното значение на изборите през м.май и задачите на БСП във връзка с тях. Конференцията ще приеме и политическата платформа на партията за участие в кампанията, както и информация за работата на досегашните евродепутати от левицата.

„Ние продължаваме да сме една от малкото партии, в която номинациите за листите идват от членовете. Убеден съм, че ние ще посочим авторитетни имена, за които ще се гордеем да бъдат в листата на БСП. Наред с това поставям пред Вас една много по-голяма цел – да дадем всичко от себе си, за да спечелим тези избори. Ако през месец май ние затвърдим поредицата от изборни победи, нашите шансове да спечелим местните избори са все по-големи“, каза пред пленума общинският председател Огнян Стоянов.

Той подчерта, че групата на общинските съветници социалисти е изключително дейна и поставя в залата на Общинския съвет важни въпроси за населените места в общината. „Голямата ни битка е създаването на общинско предприятие, което да се грижи за комуналните дейности в нашата община. Аз гарантирам, че, ако БСП има свой общински кмет, темата ще бъде поставена отново на дневен ред“, каза председателят.

Предстоящите промени в Изборния кодекс разясни пред пленума народният представител Явор Божанков. „Против сме предложенията на управляващите в Изборния кодекс за ограничаването на възможността за машинно гласуване. БСП ще се противопостави категорично. Машинното гласуване е един от начините да бъдат пресечени някои порочни практики по време на избори като подправянето на протоколи, грешки при броенето и отчитането на преференции и други. БСП е против и увеличаването на прага за преференциите“, обясни Божанков.

Общинският съвет на БСП обсъди и предложението за Бюджет 2019 на Община Горна Оряховица. Пленумът взе решение общинските съветници на левицата да не подкрепят предложението.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново