БСП регистрира кандидата си за кмет и листата с общински съветници

Публикувано на пн, 25 сеп. 2023
2379 четения

Коалиция „БСП за България“ регистрира кандидата си за кмет, кандидатите за кметове на населени места в община Велико Търново и листата със съветници. Социалистите залагат в предизборната надпревара на адвокат Ирена Стасинопулу. Тя е единствената дама, която е претендент за кметския пост в старата столица.
Водач на листата, утвърдена с решение на НС на БСП, е 37-годишният журналист във в. „Борба“ Михаил Михалев. В състава й са включени специалисти от различни сфери на обществения живот. Сред тях има икономисти, юристи, финансисти, педагози, преподаватели, и предприемачи и представители на други професии.
Почти наравно са мъжете и жените в листата. 16 са представителите на силния пол, а дамите са 14. Най-младият кандидат е председателят на Младежкото обединение на БСП във Велико Търново Жулиета Войнова. 11 от кандидатите в листата са на възраст под 40 години.
За свой кандидат за кмет в Дебелец БСП издига общественика и библиотекар Събка Илиева. В Килифарево социалистите залагат на счетоводителя и икономист Виктория Николова, а в Ресен на младия Светослав Витанов. В Самоводене кандидатът на БСП ще бъде Маргарита Сърменова, а в Балван досегашният кмет Недьо Георгиев. В Никюп кандидат на БСП ще бъде президентът на местния футболен отбор Кирил Минков, в Хотница социалистите издигат Тихомир Тодоров, а във Водолей залагат на Милен Мирчев. За Арбанаси социалистите издигат педагога и финансист Стефан Стоянов, а в Малки Чифлик залагат на досегашния кметски наместник Иван Чолаков.
За няколко населени места БСП подкрепя независими кандидати. В Пчелище социалистите гласуваха доверие на Станислав Стоянов, в Леденик ще работят за успеха на Ваня Николова, а в Ново село, Беляковец и Присово дават подкрепата си за досегашните кметове Христо Христов, Албена Беренска и Малина Попова.

Ето и цялата листа с кандидати за общински съветници:
1.Михаил Тодоров Михалев
2.Ирена Петкова Стасинопулу
3.Петко Михайлов Тюфекчиев
4.Стефан Петров Антонов
5.Светлана Минчева Бояджиева-Георгиева.
6.Михаил Йорданов Стойчев
7.Атанас Стефанов Атанасов
8.Симона Лазарова Лазарова
9.Йордан Стефанов Свраков
10.Жулиета Даниелова Войнова
11.Желка Илиева Денева
12.Валерия -Тереза Тошкова Дончева
13.Марио Станимиров Иванов
14.Ивелина Любомирова Симеонова
15.Красин Благоев Каракоцев
16.Стоян Витанов Витанов
17.Стефани Тихомирова Велева
18.Иван Йорданов Чолаков
19.Никол Георгиева Григорова
20.Георги Ганчев Христов
21.Събка Тошева Илиева
22.Виктория Евгениева Николова
23.Светослав Красимиров Витанов
24.Маргарита Тодорова Дачева
25.Стефан Николов Стоянов
26.Кирил Илиев Минков
27.Цветелина Живкова Стойчева
28.Тихомир Стоянов Тодоров
29.Йордан Тодоров Йорданов
30.Станка Богданова Пиперова

loading...
Пътни строежи - Велико Търново