БСП бойкотира избора на заместници на Венци Спирдонов в местния парламент

Публикувано на ср, 20 Ное. 2019
384 четения

Четирима заместници ще има през новия мандат председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, реши местният парламент. Това са Росен Иванов от ГЕРБ, Тодор Тодоров от “Либерална демократична алтернатива на гражданите”, Калина Широкова от БДО и д-р Юлия Тонкова от “ВМРО-БНД”. Те бяха избрани с тайно гласуване. За Широкова гласуваха 26 съветници, а Росен Иванов, Тодор Тодоров и д-р Юлия Тонкова получиха по 24 гласа. Елена Чамуркова, предложена от “Демократична България”, беше подкрепа от четирима съветници. Още преди гласуването кандидатът на “БСП за България”, АБВ и Движение 21” Николай Илчев си направи отвод с мотива, че не желае да участва в “опорочена процедура”. В знак на протест той и още четирима от червените съветници – Петко Тюфекчиев, Валерия Дончева, Стефан Антонов и Стоян Витанов не отидоха до урната.
На извънредната сесия бяха избрани председателите и членовете на постоянните комисии в местния парламент, в който през този мандат ще има пет групи – ГЕРБ с председател Деян Хаджийски, “Либерална демократична алтернатива на гражданите” с председател Гюнай Далоолу, “ВМРО-БНД” с председател Евгени Коев, “БСП за България, АБВ и Движение 21” с председател Петко Тюфекчиев и “Демократична България Обединение” с председател Елена Чамуркова.
Комисията по устройство на територията, транспорта и паркирането се оглавява от Пламен Петров; по бюджет и финанси – Калина Широкова; по земеделие, гори и опазване на околната среда – Йорданка Стефанова; по нормативно-правната уредба и обществен ред – Гергана Евтимова; по образование, наука и култура – Валерия Дончева; по икономическите въпроси, стопанска политика, инвестиции, европейско сътрудничество и международни връзки – Росен Иванов; по общинска собственост – Георги Марков, надзорен съвет по приватизация и следприватизационен контрол – Валентин Точков. Десетата комисия по спорта, туризма, децата и младежта се председателства от Деян Куздов, следващата – по проблемите на гражданското общество и борбата с корупцията – от Николай Илчев, а последната – по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество – от Николен Стойнов.
Двамата представители на Общинския съвет в Комисията за номиниране на кандидатите за Академичната награда на Община Велико Търново са Нейко Генчев и Иван Александров, реши още местният парламент. Тя се връчва по традиция около студентския празник – 8 декември.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново