БСП, АБВ и „Движение 21“ влизат заедно в битката за кмет на В. Търново

Публикувано на нд, 15 сеп. 2019
2304 четения

Коалиция „БСП за България“, АБВ и „Движение 21“ се регистрираха заедно за участие в предстоящия вот. „Тръгваме към тези избори обединени, защото имаме нови решения за развитието на В. Търново, готови сме да предложим на хората. Смятаме, че градът има нужда от нова енергия и от нов екип, който да даде вярната посока за развитието му“, заяви народният представител Весела Лечева, кандидат за кмет на трите формации.
По думите й Велико Търново трябва да възвърне своя блясък и величие по отношение на културно-историческото наследство. Да е дестинация, а не транзитна спирка за туристите. „Градът има и огромен икономически потенциал, но трябва правилно да се използват неговите специфики и дадености. Обявяването на Велико Търново за духовна и историческа столица е стъпка в правилната посока, но този израз трябва да бъде изпълнен със съдържание. Велико Търново е национална гордост. Той е в сърцето на всеки българин, затова е важно да върнем гордостта и в самите великотърновци. Те не трябва да се чувстват смачкани от ежедневието и битовизмите, които ги заобикалят“, допълни Лечева.
За да се случи това, трябва да бъдат решени всички затлачени проблеми, един от които е Старото военно училище. „То е илюстрация за недалновидните решения, които са вземани през годините. Спомням си, че през 80-те години, когато бях ученичка и живеех до кино „Искра“, беше направена новата организация на движението, която не е променена и до днес, а това означава, че липсва желание и този проблем да бъде решен“, коментира Лечева.
По думите й трите формации залагат на открита, честна и почтена кампания. „Дължим го на великотърновци. Аз съм човек, който цял живот се е стремил да спазва правилата и да се опира на тях. Така ще и сега. Призовавам и нашите опоненти да ги спазват“, посочи тя.
„Форматът, в който се явяваме на тези местни избори, ясно показва, че В. Търново се нуждае от промяна. Трите партии имаме обща визия за развитието на населените места. В последните 20 години старата столица не е имала ляв кмет, затова се обединихме около номинацията на Весела Лечева. Тя е изключително силна, разпознаваема и избираема кандидатура, с което даваме ясен знак, че тръгваме да спечелим тези избори и да имаме най-голяма група съветници и кмет, който да ни представлява“, заяви областният председател на АБВ Николай Илчев. От името на „Движение 21“ Милен Маринов, областен координатор на партията на Татяна Дончева, също беше категоричен, че трите формации ще направят един добър резултат, който ще доведе до промяна, защото В. Търново се нуждае от нова енергия.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново