Бойко Борисов скришом във В. Търново

Публикувано на вт, 5 ян. 2021
10216 четения

Премиерът Бойко Борисов пристигна във Велико Търново, но не пожела да се срещне с медиите, които научиха за посещението му от фейсбук страницата на премиера. При изненадващата си визита Борисов, съпровождан от министър на образованието и науката Красимир Вълчев и министъра на финансите Кирил Ананиев, посети СУ “Емилиян Станев”. Той се поинтересува каква е обстановката в училището, след като вчера бяха подновени присъствените занятия за децата от 1-ви до 4-ти клас.

Директорът на училището Кина Котларска запозна премиера със ситуацията в учебното заведение. Кметът на Велико Търново Даниел Панов, който също  съпровождаше министър-председателя, го запозна с обновяването на сградата, която през миналата година беше санирана с 1,3 млн. лв.

“Всеки един момент е критичен. Дори днес се учудвам, че президентът говори на тази тема. Нали на 28 март имаме обявена дата за изборите. За тази дата се готвим и за нея подготвяме и медицинския протокол навсякъде. Прогноза, ако можеше да даде някой, какво ще бъде на 28 март, той щеше да бъде шеф на СЗО, макар че и те не знаят”, коментира Борисов.

“А и, като виждате, и съседите, и в Европа – пълният локдаун, който налагат в много държави. Ние към днешна дата пуснахме учениците до 4-ти клас и следващият четвъртък, ако данните са добри, ще помислим и за учениците до 12-ти клас”, заяви Борисов. Той допълни, че се надява март месец да е по-спокойно положението.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново