Близо 190 работници търсят работодатели от региона

Публикувано на чт, 8 окт. 2020
455 четения

Близо 190 работни места бяха обявени по време на трудовата борса във В. Търново, която се проведе в Световния ден за достоен труд. Във форума се включиха 13 работодатели от областта от различни сфери. Срещата между фирмите и търсещите работа лица се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки в зала 308 в бившия Профсъюзен дом. Пред сградата се изви голяма опашка от чакащи, които искаха да се запознаят с обявените свободни позиции и условията на работа.
“Обявените работни места са в сферата на строителството, производството и туризма. В производството се търсят матричар, настройчик машинни инструменти, както и общи работници. В сектор пътно строителство – шофьори на пътностроителни машини, в сладкарската промишленост, хотелиерство и ресторантьорство се търсят бармани, готвачи, салонни управители, сладкари и сервитьори”, заяви Бойка Ганева, директор на Дирекция “Бюро по труда” – В. Търново.
“Считам, че е изключително полезно сътрудничеството между работодателите и бюрото по труда. Вече имаме подадени заявления от кандидати за някои от обявените позиции”, споделиха от “Елмот”. Сред фирмите, търсещи работа, е и “Екстрапак”. “В момента спокойно можем да назначим 10 души за различни позиции, тъй като имаме разширение на производството и нови машини, за които ни е необходим допълнителен персонал”, коментира Димитър Захариев, административен директор в “Екстрапак”. Според него след временното затишие през пролетта заради COVID-19 и възстановяване на производството отново се усеща липсата на работна ръка.
“Надяваме се с подобряване на възможностите за туризъм да направим подбор на хора и да се подготвим за един по-добър сезон догодина”, коментира Георги Димитров, секретар на Туристическо дружество “Трапезица – 1902”.
В трудовата борса се включиха още “Брилянт – Търновград”, “Момина крепост”, “Терем – Ивайло”, “Пътни строежи – Велико Търново” и други.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново