Бъдещи икономисти решаваха как да изглежда градът на мечтите ни

Публикувано на вт, 14 Ное. 2017
309 четения

Младежи от седем отбора дадоха интересни идеи за преобразяване на местата, където се събират най-много хора, както и за зоните за отдих във Велико Търново и околностите.

Как искат да изглежда градът на мечтите им обсъждаха вчера ученици от Старопрестолната гимназия по икономика. Младежи от седем отбора дадоха интересни идеи за преобразяване на местата, където се събират най-много хора, както и за зоните за отдих във Велико Търново и околностите. Те трябваше да се справят с казуса за шест астрономически часа, а на финала представиха разработките си пред жури в читалнята на Регионална библиотека “П. Р. Славейков”.
35 младежи от 10, 11 и 12 клас в търновското училище, разделени в седем отбора, участваха в иновативния лагер. Той е организиран от Джуниър Ачийвмънт – България в рамките на Световната седмица на предприемачеството.
Специален гост на откриването беше народният представител Станислава Стоянова. По думите ѝ инициативата развива потенциала на младите хора чрез иновации и въображение. “Десетките световни лидери, хилядите партньорски организации и милионите млади хора от цял свят, които всяка година участват в събитията от Седмицата на предприемачеството, са доказателството, че тя е полезна и нужна”, сподели депутатът. Тя пожела на участниците да надхвърлят общоприетите рамки на успеха, да бъдат иновативни и да генерират нестандартни идеи. “И не се страхувайте да сбъркате, защото не сте застрашени от провал, докато сте млади и се учите. Сега е времето да опитвате и да грешите. Но важното е да не спирате, да не се отчайвате и да покорявате знанието ден, след ден”, посочи Стоянова.
Представители на бизнеса от Велико Търново участваха като консултанти на ученическите отбори. Своите идеи те трябваше да представят с триминутни презентации. По регламент бяха предвидени и по две минути за въпроси от членовете на журито. Сред неговите членове бяха директорът на библиотеката Иван Александров и неговият заместник Калина Иванова, банкерът Павлин Петров, Илияна Христова-Пушкарова от Общината и Борислав Борисов, началник-отдел “Статистически изследвания” към ТСБ “Север”.
Златина ДИМИТРОВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново