Арх. Йордан Терзийски: “Представяме програма и екип, с който ще развиваме общината през следващите 4 години”

Публикувано на пн, 9 окт. 2023
1413 четения

Днес, 9 октомври(понеделник) 18.00 ч., арх. Терзийски ще представи своя екип и управленската програма за развитие на община Велико Търново. Събитието ще се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ и е отворено за всички жители и гости на старата столица.

Основен приоритет, залегнал във визията на арх. Йордан Терзийски и неговият екип е подобряването на инфраструктурата в общината, с цел създаване на благоприятна  среда за живот. Инвестициите в качествена инфраструктура и образование целят привличане на инвестиции в индустрии с висока добавена стойност и значително повишаване на средната заплата в региона.
“Не е нормално доходите в региона да е по-ниски от тези в съседните области” добавя Йордан Терзийски

Като архитект, г-н Терзийски слага фокус в програмата си върху развитието на градската среда. Предвижда се актуализация на общия устройствен план, с което да се даде визия за развитието на града и да се ограничи презастрояването. Екипът от експерти дава заявка да работи за сигурна, чиста, зелена и подредена община с удобен транспорт. Предвижда се полагането на трайна пътна маркировка и поставянето на рампи за детски колички.

Друг важен приоритет в програмата е прозрачно управление на общината и контрола над разходването на ресурсите. Предвижда се ревизия на действащите договори и обществени поръчки на общината.

Повече акценти от програмата ще бъдат представени на срещата с гражданите на Велико Търново, днес от 18:00 в МДТ „Константин Кисимов“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново