82 000 лв. ще струва идейният проект за Северен пътен възел “Трапезица”

Публикувано на ср, 16 Окт. 2019
679 четения

82 000 лв. без ДДС ще струва изготвянето на идейния проект за Северния пътен възел “Трапезица”. Предвидената сума включва изработването на ПУП – парцеларен план/план за изменение на уличната регулация при км 101+000 на пътя “Русе – Бяла – В. Търново”.
Агенция “Пътна инфраструктура” обяви обществената поръчка, в която са заложени изискванията към кандидатите, които ще трябва да направят геоложки измервания, инженерно-геоложки проучвания и да съгласуват идейния проект с експлоатационните дружества и административните структури, свързани с реализацията на обекта.
Идеята за Северен пътен възел стартира преди 2 години заради натоварения трафик между В. Търново и Г. Оряховица, който достига до 6000 автомобила за денонощие. Съоръжението ще облекчи чувствително движението в Стария град и ще отклони транзитния трафик, позволявайки директен достъп от пътя Русе – Свиленград до крепостта “Трапезица” и до новия паркинг в подножието на хълма Царевец.
По предварителни изчисления Северният пътен възел ще струва на държавата над 14 млн. евро, като едно от най-сложните неща са процедурите по отчуждаване на имотите и екологичните оценки, които могат да забавят самото изпълнение на проекта. Крайният срок, обявен в обществената поръчка на АПИ, е 18 ноември.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново