43-ма кандидат-кметове искат да управляват общините в областта

Публикувано на вт, 8 Окт. 2019
538 четения

43-ма са кандидатите за кметове, които искат да управляват десетте общини на област В. Търново. Шестима от тях влизат в битката за В. Търново. Кандидати за кмет на общината са настоящият кмет от ГЕРБ Даниел Панов, народният представител от “БСП за България” Весела Лечева, доц. Милен Михов от ВМРО, който също е депутат, и адвокат Калоян Янков от “Демократична България” са основните конкуренти за поста. Картината допълват Галя Паунова, която е издигната от ПП “Социалдемократическа партия” и Димитър Маринов – Пищова от ПП “Българско национално движение”.
Осем са желаещите да управляват Г. Оряховица през следващите 4 г. Това са досегашният кмет инж. Добромир Добрев от ГЕРБ, Стефчо Алипиев от ДПС, Явор Божанков от Коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21”, Людмила Илиева от Обединение “Демократична България”, инж. Йордан Михтиев от Движение “Заедно за промяна”, Кирил Кирилов от ВМРО, Петър Гайдаров от Коалиция “СДС, Воля, БЗНС, Глас народен” и Виктор Азманов, издигнат от Коалиция “Алтернативата на гражданите”.
В Лясковец издигнатата от ГЕРБ д-р Ивелина Гецова ще се бори за пети мандат. Срещу нея застава общинският председател на БСП Емилия Жилиева.
ЗС “Александър Стамболийски” издига Васил Христов, а местната коалиция на “Воля” и НФСБ предлага Петър Зангов.
Най-интересна е ситуацията в Свищов, където досегашният кмет Генчо Генчев се явява като независим кандидат, но подкрепен от няколко партии, включително БСП и ГЕРБ. В крайдунавския град за доверието на избирателите се борят още Георги Марков от “Движение 21”, Ангел Гецов, издигнат от НФСБ, ССД номинира Светлана Георгиева. “Алтернативата на гражданите”издигна адвокат Калин Костов. В изборите като независим кандидат ще участва и Никола Терзиев.
Четирима души ще си оспорват кметския стол в Павликени. Това са досегашният градоначалник инж. Емануил Манолов, издигнат от “БСП за България”, кандидатът на ГЕРБ Ваня Антонова, която беше председател на Общинския съвет през изминалия мандат, както и предложеният от “Атака” Огнян Георгиев и от ДПС Елеонора Марева.
В Полски Тръмбеш кандидатите са само двама. Те се явяват като независими. Това са досегашният кмет Георги Чакъров, подкрепен от “БСП за България” и полицаят Анатоли Александров, зад които застават управляващите от ГЕРБ.
В Стражица и на тези местни избори се очертава сериозна битка между издигнатия от “БСП за България” Румен Павлов – Пантерата, който управляваше града през последните 4 г., и кандидата на ГЕРБ инж. Детелина Борисова, която също има 4 г. като градоначалник. В надпреварата за Стражица ще участват още Атанас Бъчваров от ДПС и Николай Ангелов от “Движение 21”.
Сериозна ще е битката и в Златарица, където има 5 кандидати. “ВМРО- БНД” отново ще се опита да спечели изборите чрез своя кандидат Пенчо Чанев. “БСП за България” залага на шампиона по борба Михаил Ганев, а ГЕРБ на председателя на досегашния местен парламент Стефан Бранзелов. ДПС издига Федя Дервишев, а ПП “ВОЛЯ” – Георги Джуров.
В Елена за своя четвърти мандат на местните избори излиза кандидатът на ГЕРБ инж. Дилян Млъзев. Срещу него се изправя Сашо Топалов от “БСП за България”, който е заемал кметския пост. Само двама са претендентите за управници и на Сухиндол. Това е независимият инж. Пламен Чернев, който е подкрепян от социалистите, и издигнатият от ГЕРБ Димитър Гърбов.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново