3,075 млн. лв. данъци и такси влязоха в бюджета на Свищов

Публикувано на вт, 20 Ное. 2012
232 четения

3 075 000 лева са постъпленията в общинския бюджет от местни данъци и такси в Свищов от началото на годината до края на октомври. Близо половината от постъпленията в местната хазна са от такса битови отпадъци, заяви заместник икономическият кмет Емил Димитров.
При план 1 214 000 лв. са събрани 1 355 000 лева или над 111 на сто от налога за чистота. Аналогична е събираемостта от така наречения местен данък, дължим към Общината при изповядване на сделки с недвижимо имущество – коли, жилища, корпоративна собственост.
Най-голямо е преизпълнението от данъка върху недвижимите имоти – 114 на сто. Това се дължи на активността ни да събираме и старите си задължения, като прилагаме дори принудителни мерки за плащане на недоборите в давностния срок, коментира Димитров.
99 на сто е изпълнението на плана по събираемостта на данъка върху автомобилите, а при туристическата такса – 90 на сто. Най-лоши са резултатите при патентния данък.
Постъпленията от малките търговци и занаятчии до края на октомври в общинския бюджет са 80 на сто от планираното. Вероятно планът ще се изпълни, защото Свищов е град с добре развита обслужваща сфера, прогнозира Емил Димитров.
По-голямата част от общините в България имат сериозен проблем със събирането на собствените приходи от продажба на терени, на имущество, отдаване под наем и Свищов не прави изключение, добави заместник-кметът на крайдунавския град.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново