30 000 лв. трябват за спешен ремонт на парното в СУ “Владимир Комаров”

Публикувано на ср, 14 Авг. 2019
219 четения

30 000 лв. са необходими за ремонт на отоплителната инсталация на СУ “Владимир Комаров” във В. Търново. Съоръжението беше подменено и модернизирано през 2014 г. при изпълнението на мащабен проект на стойност 1,1 млн. лв. за саниране и обновяване на учебното заведение. Пет години по-късно парното отново се нуждае от сериозен ремонт.
За цялостно ремонтиране на отоплителната инсталация са необходими около 30 000 лв., а за частичен една трета от тази сума, обясни директорът на училището Янаки Лазаров. По думите му проблемът трябва да бъде решен преди началото на учебната година и есенно-зимния сезон, тъй като евентуален теч ще компрометира последния голям ремонт, който приключи през тази пролет. В обновяване на училището бяха вложени 2,4 млн. лв. по проект “Развитие на модерна образователна инфраструктура в град Велико Търново”. Със средствата беше направен вътрешен и външен ремонт с подмяна на ВиК инсталацията, смяна на фаянсовите облицовки по стените и подовете в мокрите помещения, подменена беше също електрическата инсталация. Обновено беше също и дворното пространство.
По време на последния ремонт инсталацията за отопление не е включена, като единствено тръбите на парното са скрити с гипскартон. “Задвижени са нещата, има изпратени покани към фирми за изготвяне на оферти за ремонта. Община В. Търново ни оказва пълно съдействие, така че се надявам в най-скоро време да се намери решение на проблема”, допълни училищният шеф.
Той не скри притесненията си, че обновената с европейско финансиране сграда е обект на вандалски набези. Преди около три седмици агресията на тийнейджърите е насочена към футболната врата в двора, за чийто ремонт училището е платило от бюджета си. Спортната площадка на школото е оставена отворена, за да могат децата от квартала да играят там, а работното ѝ време приключва в 21 ч. Освен футболната врата, преди време външната изолация на една от стените бе нарязана с макетно ножче, допълни Янаки Лазаров.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново