222 са кандидатите за депутати за изборите на 14 ноември

Публикувано на чт, 14 окт. 2021
657 четения

27 партии и коалиции с общо 222 кандидати за народни представители ще участват в парламентарните избори на 14 ноември от Великотърновски избирателен район. Те ще се борят за общо 8 мандата. Политическите формации са с пет повече спрямо предходния вот от 11 юли. Тогава за гласовете на жителите в областта се състезаваха 22 партии и коалиции, а кандидатите за народни представители бяха 212.
Във вторник в 17,00 ч. приключи регистрацията в Районната избирателна комисия на кандидатските листи за парламентарния вот. На него с 16 кандидати ще участват пет формации – КП “ГЕРБ – СДС”, ПП “Има такъв народ”, ПП “Движение за права и свободи”, КП “БСП за България” и КП “Демократична България – Обединение”. Политическа партия “ВМРО – Българско национално движение” регистрира листа с 15 души. Новата формация “Продължаваме промяната” ще участва с 10 кандидати за народни представители, а коалиция “Изправи се БГ! Ние идваме” се включва с 9 души. С 12 кандидат-депутати ще участва Цветан Цветанов с КП “Национално обединение на десницата”.
Пет са формациите, регистрирали листи от по трима души, други три се включват в предизборната надпревара само с по двама кандидат-депутати.
Най-късата листа е на ПП “Пряка демокрация”, която е представена само от един човек.
Първоначалните очаквания в региона бяха, че няма да има изненади относно водачите на партийните листи, но голямата “новина” дойде два дни преди края на регистрацията от страна на ДПС, слагайки начело на листата Делян Пеевски. Това доведе до рокада в последния момент в листата на “Демократична България – Обединение”, които заложиха на лидера на “Да, България” Христо Иванов. Той заяви, че застава начело именно заради Пеевски и определи това като символна битка на предстоящите избори.
Утвърдените към момента секционни избирателни комисии в областта са 399, като предстои да бъдат разкрити и подвижни секционни комисии, както и такива в лечебните заведения.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново