20 кандидати искат да правят проектите за основен ремонт на 172 км пътища в областта

Публикувано на чт, 11 авг. 2022
931 четения

20 кандидати са подали оферти по обявената обществена поръчка за изработването на технически проекти за основен ремонт на 172 км републикански пътища в област В. Търново. Изготвянето на проектите е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи, които ще определят конкретните строително-монтажни дейности, стойността и срокът им за изпълнение. Целта на обществената поръчка е да се осигури проектна готовност за цялостен ремонт на отсечките. Обществената поръчка е разделена в 7 обособени позиции и общата ѝ прогнозна стойност е 3 548 480 лв. без ДДС.
Общо седем оферти са подадени по първата позиция за проектирането на основния ремонт на 31,8 км от първокласния път I-3 Бяла – Плевен на територията на областта. Това е едно от първокласните трасета, по което преминава основният трафик от София към ГКПП “Дунав мост 1” при Русе. Индикативната стойност за изработване на техническия проект е 636 000 лв. без ДДС. За позицията кандидатстват “Алве Консулт” ЕООД, Обединение “В. Търново Пътища”, включващо (“Виа-План” ЕООД, Джи М Инженеринг” ЕООД), “Рутекс” ООД, Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей” ДЗЗД, “Трансконсулт-22” ЕООД, “Илия Бурда” ЕООД и ДЗЗД “Трафик Холдинг Варна”.
Втората обособена позиция е за проектирането на основния ремонт на 33,4 км от път II-55 Дебелец – Гурково през Прохода на Републиката. Отсечката е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП “Дунав мост 1” през Стара планина към ГКПП “Капитан Андреево” и ГКПП “Маказа”. Прогнозната стойност е 668 400 лв. без ДДС. За нея кандидатстват “Виа-План” ЕООД, ДЗЗД “АМ Хемус-2016” и “Трансконсулт-22” ЕООД.
Девет са кандидатите за третата позиция за ремонт на 22 км от път III-303 Левски – Павликени – Керека. Третокласното трасе е най-кратката връзка между областите В. Търново, Плевен и Ловеч. Индикативната стойност на поръчката е 554 400 лв. без ДДС. За нея кандидатстват “Инфра про консулт” ООД, “Виа-План” ЕООД, “Рутекс” ООД, “Пътпроект 2000” ООД, Обединение “Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей” ДЗЗД, “Пътпроект” ЕООД, “Трафик Холдинг” ЕООД, “Логистика 21” ЕООД и “Илия Бурда” ЕООД.
Четвъртата обособена позиция е за ремонта на 46 км от път III-407 Стражица – Полски Тръмбеш – основна пътна връзка за жителите на общините Стражица, Полски Тръмбеш и Свищов с първокласния път I-4 в посока Варна и София. Прогнозната стойност е 920 000 лв. без ДДС. За нея кандидатите са само трима – “Алве Консулт” ЕООД, Обединение “В. Търново Пътища” и “Пътпроект” ЕООД.
В обособена позиция 5 е проектирането на основен ремонт на 9 км от път III-408 Стеврек – Глоговец. Третокласното трасе е най-бързата връзка на населените места в община Елена с област Търговище и с път I-4 в посока Варна и София. Индикативната стойност е 180 620 лв. без ДДС. Офертите за позицията са на “Проджект Планинг Енд Мениджмънт” ООД, Обединение “Стеврек-Глоговец-II-53”, “Джи М Инженеринг” ЕООД и “Инжконсултпроект” ООД.
Обособена позиция 6 е за изработването на технически проект за ремонт на 12 км от път III-4072 Стражица – Николаево, който свързва населените места в община Златарица с област Търговище. Прогнозната цена е 246 140 лв. без ДДС. Подадените оферти за нея са на “Проджект Планинг Енд Мениджмънт” ООД, “Инфра про консулт” ООД, Обединение “В. Търново Пътища 2022”, “Джи М Инженеринг” ЕООД и “Инжконсултпроект” ООД.
Последната седма позиция е за проектирането при основния ремонт на 17 км от път III-4082 Чешма – Кесарево. Трасето е предпочитан маршрут от пътуващите от Разград за Попово. Индикативната стойност на поръчката е 342 920 лв. без ДДС. Кандидатите за нея са трима – Обединение “В. Търново Пътища 2022”, “Трафик Холдинг” ЕООД и “Логистика 21” ЕООД.
Срокът за изпълнение на дейностите по изготвяне на проектите е между 60 и 90 дни. Предстои да бъдат отворени ценовите оферти на кандидатите, след което ще бъдат избрани изпълнители по отделните обособени позиции.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново