С поредица от инициативи в СУ “Г. Измирлиев” събраха средства за “Българската Коледа”

Публикувано на ср, 19 Дек. 2018
62 четения

За поредна учебна година по ученическа самоинициатива бе организиран  благотворителен базар в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Родители, ученици и учители от училището участват в съвместни дейности.

На 18 декември учениците от VI“а“ и IV“г“  зарадваха свои съученици и учители с прояви на благотворителност. Шестокласниците с класен ръководител г-жа Кремена Петърчева  бяха подготвили вкусни домашни сладки. Със събраните средства ще бъде подпомогнато дете от училището, което е в затруднено финансово положение. Идеята е това събитие да се организира и преди Великденските празници. Целта е да се покажат християнските ценности за взаимопомощ, съпричастие и благотворителност.

„Отделеното време в семейството за изработката на сладките и мисълта, че помагаме на дете в нужда, възпитава настоящото поколение на труд, дисциплина и екипна работа“, сподели класният ръководител.

Друг акцент в благотворителния базар е и съвместната дейност на ученици от IV“г“ клас с класен ръководител Ваня Радева и група „Смърфовете“ от ДГ“Щастливо детство“. Ученици от училището и детската градина съвместно със своите родители изработиха прекрасни коледни играчки и картички. Събраните средства ще бъдат дарени във фонда на  „Българската Коледа“. Началото на общата дейност между училище и градина започна  в коледен спектакъл „Магията на Бъдни вечер и Коледа“ на 17 декември. Децата възстановиха традициите на коледния обичай, подредена бе автентична коледна трапеза и звучаха коледни песни.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново