Зрелостниците на Старопрестолната гимназия се поклониха пред учителите си

Публикувано на пт, 14 май 2021
7709 четения

Зрелостниците на Старопрестолната гимназия по икономика си взеха довиждане със своите учители, като се поклониха дълбоко пред тях. Със сълзи в очите двете класни ръководителки Натали Ненова и Тони Дунева изпратиха своите възпитаници.

Паралелката 12 „а“, с две специалности „Банково дело“ и „Бизнес администрация“, завършиха 22 ученика. Класът има 5 отличници: Даяна Стефанова, Десислава Филева, Улвие Еминова, Марина Дамянова, Селиме Расимова, а с пълен отличен успех през целия курс на обучение е Даяна Стефанова. По време на престоя си в гимназията учениците от тази паралелка са участвали в близки до практиката модели на обучение и кариерното развитие. Зрелостниците са работили и по международни проекти по Програма „Еразъм +“, Сектор „Професионално образование и обучение“.

Паралелка 12 „б“ клас, специалност „Икономическа информатика“, професия „икономист-информатик“ с много добър общ успех завършват 21 ученици. Отличници на класа са Наталия Захариева, която е с пълно отличие за целия 5-годишен курс на обучение и Мартин Хабоян. Подготовката в специалност „Икономическа информатика“,  е насочено към овладяване на базисни знания, умения и компетенции, които са задължителна част от техническата грамотност на ученика и създават условия за пълноценното му реализиране в живота. Учениците от тази паралелка са носители на редица награди, грамоти, сертификати и други заслужени отличия, резултат от дългогодишния и упорит труд, тяхното постоянство и целеустременост. Те са участвали най-активно в провежданите по инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” Иновационни лагери, в „Мениджър за един ден”, различни международни проекти и други инициативи за разгръщане на техния потенциал и за бъдещата им професионална ориентация.

„Днес изпращаме поредния си випуск. Това е празничен ден, в който вие, млади хора, влизате в живота. Сигурен признак, че ще бъдете успешни са постиженията през изминалата учебна година. 20 от нашите зрелостници вече са студенти след заемане на призови места в  национални състезанията по счетоводство, икономикс и  финанси. Достойно се представихме и в още редица надпревари в най-различни области. Уважаеми зрелостници, днес по традиция ще се простите с училището. Запазете дръзновението си, запазете настроението си! Бъдете непокорни, но разумни, бъдете нестандартни, но отговорни! Изграждайте своята  индивидуалност като се различавате от останалите, а не като харесвате или мразите еднакво с тях! Живейте  живота си. Не си мислете “Има време!”, дори за утрешния ден. На добър час – банкери, финансисти, счетоводители, икономисти и информатици! И където и да се намирате не забравяйте откъде сте тръгнали“, пожела Виолета Йосифова, директор на Старопрестолната гимназия по икономика.

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново