Жени мотористки превземат Никюп

Публикувано на вт, 30 юни 2020
353 четения

Десетки жени от сдружението “Жените Мотористи ЕМпауърд България”пристигат в Никюп по покана на кметицата Йорданка Атанасова. Тяхното гостуване е насрочено за 18 и 19 юли, като е част от инициативата им “Опознаи” и съхрани българското на две колела – “Предаи нататък”. Дамите ще пристигнат от различни краища на страната, за да се запознаят със забележителностите на великотърновското село и региона. Освен тях ще дойдат и мотористки от Румъния, които са членове на тамошната организация.
Сред любителките на моторите има лекарки, певици, актриси, счетодовителки, медицински сестри, мениджъри, преводачи, фризьори, учители, акушерки, дизайнери, програмисти, готвачи, продавач-консултанти и журналисти. За тях ще бъде организирана мотообиколка из селото, при която ще разгледат забележителностите в него. Акцент в гостуването е и посещението на Никополис ад Иструм. Там за тяхното добро прекарване ще се погрижат аниматорите семейство Спасови, които ще се постараят да върнат дамите в античните времена, а представители на съорганизаторите от Регионалния музей във В. Търново ще изнесат образователна беседа. Мотористките ще нощуват в Полски Тръмбеш, където ще разгледат местния Исторически музей. На втория ден за гостите е предвидена разходка до Хотнишкия водопад. По желание на жените от клуба ще бъде посетено Училището по изкуства и занаяти в Русаля.
“С председателката на мотоклуба се запознахме на един семинар за общностно развитие на Българския фонд за жените. Освен мотористки, дамите в тази организация са и жени, изпълняващи различни обществени каузи. Инициативата им за популяризиране на България чрез техните обиколки ми допадна и реших да ги поканя в Никюп. Радвам се, че те се съгласиха, защото това ще се превърне в една добра реклама за нашия красив регион”, сподели кметицата на селото. Тя добави, че местните жители и предимно по-младите хора много се вълнуват от предстоящото идване на атрактивните гости.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново