Заведенията примерни, спазват вечерния час

Публикувано на вт, 14 сеп. 2021
197 четения

Не са установени нарушения относно спазването на противоепидемичните мерки и наложения вечерен час от страна на заведенията във В. Търново и региона. Това заяви областният управител инж. Георги Гугучков, след проведената миналата седмица среща на представители на институциите, ангажирани с извършването на проверките в обектите. С тях са ангажирани служители на Регионалната здравна инспекция, ОД на МВР и Областната агенция по безопасност на храните.
От 7 септември със заповед на Министерство на здравеопазването влязоха в сила нови противоепидемични мерки в страната. Според тях работното време на заведенията се ограничава от 07,00 до 22,00 ч., което на практика означава, че нощните клубове не могат да работят. Същото работно време е регламентирано и за игралните зали и казината. Непосредствено след оповестяването на новите мерки представители на ресторантьорския бранш започнаха протести, един от които бе във В. Търново. Собственици и работещи в бранша заявиха готовност да блокират цялата страна с искане да им се осигури възможност да работят. Обявиха готовност и да не спазват вечерния час. С тези искания хора от региона се включиха и в националния протест в София, но засега тези ограничения остават в сила.
“Представители на ОД на МВР обхождат заведенията не само във Велико Търново, но и в региона, за да следят за спазването на мерките. На този етап не са установени нарушения”, уточни инж. Георги Гугучков.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново