Затворената спортна площадка нажежи страстите в Общинския съвет

Публикувано на пт, 31 май 2019
595 четения

Затворената спортна площадка в кв. “Кольо Фичето” отново предизвика напрежение в Общинския съвет във В. Търново. Съоръжението бе заключено през април с решение на Върховния административен съд. Вчерашното заседание на местния парламент започна с граждански изказвания по повод решението на съда. Пръв взе думата Делян Генчев, един от жалбоподателите срещу спортната площадка, който изрази задоволство от затварянето ѝ. По думите му настилката на съоръженията е некачествена и неподходяща, а самата площадка трябва да отстои на поне 500 м от жилищните блокове. Разгорещен по време на изказването си Делян Генчев влезе в пререкание и с председателя на ОбС, изразявайки недоволство, че няма право на реплика и дуплика след изказването си. “Гражданите винаги получават правото да се изказват първи и никога не са спирани да изразяват мнението си”, контрира го Венцислав Спирдонов.
Второто изказване беше от името на спортната общественост в града, а позицията им бе представена от Ивайло Вълчев, който настоя поне баскетболното игрище да бъде отворено. “Това е единственото място, където в града можем да играем баскетбол. Настилката е хлъзгава, защото там бяха излети катран и боя дни след отваряне на съоръженията. Подобни площадки трябва да има във всеки великотърновски квартал, за да могат децата ни да запалят искрата си към спорта”, заяви Вълчев.
В момента се водят разговори с главния архитект на Община В. Търново за предприемането на допълнителни мерки относно намаляването на шума от ползването на съоръженията”, заяви Петко Павлов, управител на Общинското предприятие “Спортни имоти”. Той припомни, че бяха поставени гумени тампони между дървените части на рампите, поставени са и допълнителни мрежи на игрището за баскетбол с цел максимално намаляване на шума. При последните две замервания шумът е бил в допустимите норми, но въпреки това ще бъдат предприети допълнителни мерки и ще се извърши ново замерване.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново