Започна ремонтът на водостока до Шемшево

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
960 четения

Започна основният ремонт на водостока преди новия мост на село Шемшево. За него бяха осигурени около 400 000 лв. от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Обектът е възложен на фирма “Пътни строежи – Велико Търново”.
На този етап не е планирано затваряне на движението, тъй като отсечката е натоварена и това ще затрудни преминаващите оттам, обясни инж. Лъчезар Митев. По думите му най-сериозен проблем ще е преместването на телефонните кабели, които са положени там, като това ще бъде направено по време на първия етап от работата, след което предстои събаряне на старото съоръжение. В проекта е предвидено и изправяне и разширяване на пътния участък.
Това беше планирано още при изграждането на новия мост, но така и не беше реализирано, тъй като непредвидени разходи оскъпиха проекта. Очаква се всички дейности да приключат в края на октомври или началото на ноември, уточни инж. Митев.
Тази година в района бяха направени сериозни инвестиции. С постановление на Министерски съвет от края на миналата година бяха осигурени 250 000 лв. за ремонт на главната улица в Шемшево, която е част от общинската пътна мрежа. Държавата осигури финансирането след наводнението през май м. г., след като комисия оцени щетите, нанесени от стихията. Освен това целият път между В. Търново и Шемшево от лятото е осветен, след като бяха монтирани 44 улични лампи с LED осветителни тела в района между новия мост над р. Янтра и селото. Наскоро в Шемшево приключи и изграждането на отводняването и пешеходните алеи, извършено с пари по “Местни инициативи”. Покрай ремонтните дейности се е наложило преместването с около 20 м на заслона на централната спирка в селото.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново