Зам.-кметът Нейко Генчев влезе в най-престижната кънтри класация

Публикувано на чт, 16 февр. 2023
791 четения

Заместник-кметът на В. Търново Нейко Генчев попадна в най-престижната американска класация за кънтри музика със своя сингъл „Live for the Day“. Песента е нов вариант на хита на Роси Кирилова “Живей за мига”, на който тя е автор на музиката. Английският текст, аранжиментът и изпълнението са на Генчев, който е дългогодишен професионален музикант. Изпълнението му е под артистичния псевдоним Барни Есвил. Той свири на повечето инструменти, а в записа участват и изтъкнати студийни музиканти от меката на кънтри музиката Нешвил. Това са китаристът Остин (The King) Хейман, цигуларят Рос Браун и вокалистката Сюзън Кери. Постпродукцията е дело на „МаксСаунд студио“ на легендарния китарист на “Диана експрес” Максим Горанов, съобщава за БТА зам.-кметът на старата столица.

Песента е предложена за февруарската класация Country Top 40, наричана в някои страни HotDisk, от легендарния водещ Лий Уилямс, който е и собственик на лондонския клон на Country Music Radio Nashvillе. При анонса на парчето той обявява, че сингълът идва от България и нарича клипа “изключителен”, посочва Генчев пред БТА и подчертава, че песента се е преборила с повече от 300 нови предложения. Тя влиза в класацията на 38-мо място, а следващата седмица се изкачва до 36-то, уточнява Генчев.

Класацията Country Top 40 се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, DJ и журналисти, и звучи по над 1000 радиостанции в света, които CMRadio Nashville снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения, които постъпват в радиото. Предстои песента и клипът към нея да бъдат представени в българския радио и телевизионен ефир, ракрива Генчев пред БТА.

Николай ВЕНКОВ

сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново