Зам.-министър на МВР откри новите помещения на участъка в Сухиндол

Публикувано на чт, 12 ян. 2023
985 четения

Ново помещение на полицейския участък в Сухиндол бе тържествено открито от зам.-министърът на вътрешните работи Моника Димитрова – Бийчър. То се намира в центъра на града и предлага по-добри условия за служителите на реда от старото им работно място. Събитието започна с празничен водосвет, отслужен от отец Христо, представител на Великотърновската епархия, и продължи с приветствия от официалните лица и поздрав от децата от местното СУ „Св. Климент Охридски“.
„Бих искала да поздравя всички, които имат отношение към създаването на новия полицейски участък в Сухиндол. Можете да разчитате на подкрепа от Министерството на вътрешните работи и на допълнително съдействие, когато става въпрос за сигурността на българските граждани. За нас е отговорност и докато заемаме тези позиции ще мислим за малкия човек, независимо къде се намира на територията на България. За нас няма малки и големи участъци, защото е важно всеки един гражданин да се чувства спокоен на мястото, където живее, за своето семейство и децата си“, каза зам.-министър Бийчър и пожела безпроблемна работа на участъка и неговите служители.
„Неведнъж сме показвали, че с полицията, с горските стражари, с военните или с пожарникарите, сме един екип. В делник и в празник, ние винаги сме заедно, защото за нас няма работно време“, каза инж. Пламен Чернев, кмет на Сухиндол, посочвайки, че дори рано тази сутрин е постъпил сигнал за ПТП с пострадали, който за радост се оказал фалшив. „Уважението към институциите не е нещо, което е в миналото, а трябва да се възпитава в подрастващите“, добави той във връзка с това.
От името на общинската администрация и председателя на Общинския съвет, инж. Чернев награди с грамота и почетен плакет за принос в опазването на обществения ред най-дългогодишния служител на МВР в града – Кольо Колев. Кметът сподели, че самият той помни как като дете го е гледал с уважение да обикаля със своя мотор с кош.
„В работата си, обслужвайки голям район, винаги сме съм се старал да не допускам извършването на тежки престъпления. Благодаря за съдействието на общинската управа“, каза чичо Кольо, както с уважение го наричат в Сухиндол, приемайки наградата.
Поздравителен адрес на Колев връчи и старши комисар Димитър Машов, директор на Областна дирекция на МВР – В. Търново. Той отбеляза, че това е служител на реда, който дълги години се е борил с престъпността, до ден днешен продължава да помага със съвети на младите си колеги и е буден гражданин, бдящ за сигурността в населеното място.
В края на тържественото откриване на участъка, второкласниците от СУ „Св. Климент Охридски“, техните учители Мариана Пашева и нейната дъщеря Полина Пашева, и Танцов състав „Феникс“ към училището, с ръководител Гергана Димитрова, включващ момичета на различна възраст, представиха кратка програма. Сред тях беше и Илиян Илиев, чиято голяма мечта е да стане полицай. Те бяха подготвили и подаръци за служителите на реда в града – тематични картини, които да украсят стените на участъка и стенен часовник, който да отмерва времето без престъпления.
Сред официалните гости на събитието бяха още Георги Гугучков, областен управител на област В. Търново, гл. инспектор Иван Тодоров, началник Районно управление – Павликени, ст. инспектор Емил Брунков, началник група Охранителна полиция, инсп. Ивайло Минчев, началник група Криминална полиция към РУ – Павликени, и Розалия Иванова, директор на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“.
Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново