За покрита сцена на Летния театър събират пари на Коледния бал на кмета

Публикувано на ср, 5 Дек. 2018
1211 четения

Изграждането на покрита сцена на Летния театър във В. Търново е каузата, за която ще бъдат събирани средства по време на традиционния Благотворителен коледен бал на кмета на старата столица Даниел Панов. Клубовете “Лайънс Царевец”, “Лайънс В. Търново – Арбанаси”, “Св. П. Евтимий”, “Зонта” и “Ротари” също имат важна роля за организацията и провеждането на голямото светско събитие. То ще се проведе на 5 декември от 19 часа в Калоянова крепост. Кувертът е на стойност 75 лв., като вече са закупени около 400 броя. Водещ на бала ще бъде телевизионният водещ Драгомир Драганов. Със свои изпълнения гостите ще радват трио “Уникалните гласове”, дует “Ритон” и ФА “Искра”.
По време на предишните коледни балове на кмета бяха събирани средства за подпомагане на талантливи деца, виенско колело на Света гора, инвитро програмата и изграждане на площадки в 2 детски градини. Събраните средства за виенско колело на стойност 12 600 лв. бяха пренасочени за обновяването на площадките.
Първият Коледен бал във В. Търново е бил организиран през 1903 г. Той все още бил твърде далеч от стила и изискаността на подобни светски прояви. Участниците в него събират 173 лв. за благоустрояване и залесяване в района на Руския паметник на Света гора. Особено впечатляващ е зимният бал на Туристическото дружество през 1905 г. Тогава настоятелството решава цел на бала да е залесяването на р. Янтра с тополи и орехови дръвчета. Събитието остава в историята и с факта, че на него за първи път с изпълнение на военния оркестър при Търновския гарнизон звучи туристическият марш “Балкани” по текст на Кирил Христов и музика на Иван Константинов.
Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново