За първи път великотърновски ресторант е номиниран в престижен световен конкурс

Публикувано на ср, 20 Мар. 2019
4074 четения

За трети път ресторант от веригата “Щастливеца” е номиниран в престижния конкурс “World Luxury Restaurant Awards”. Тази година в него е включен “Щастливеца” – стара част във В. Търново, като това е първият извънстоличен обект в България, номиниран в елитната надпревара. В нея участват само най-луксозните ресторанти в света. Предишните две номинации на веригата е на ресторант “Щастливеца” в София. През 2017 г. той получи приза “Глобален победител” в категорията “Европейска кухня” на елитната световна организация “World Luxury Restaurant Awards”. Целта ѝ е да насърчава повишаване на качеството на храната и стандартите на обслужване. Това, което я отличава, е, че номинацията може да бъде направена само след лично посещение на екип от организацията, раздаваща наградите.
За да защити нивото си, “Щастливеца” обновява всеки сезон основното си меню, носещо богат избор на авторски, европейски и национални български ястия. За всеки ден от седмицата има дневно меню с атрактивни предложения. За добрия завършек на всеки обяд или вечеря ще допринесе богатото меню от бутикови десерти – класически торти, леки сладкиши, ръчно приготвени сладоледи и др.
Най-новата инициатива на веригата е фитнес меню, предвидено за активно спортуващи хора и спазващи строги енергийни диети. Разработено е с помощта на фитнес инструктор и е с точно изчислени калорийни стойности.
През последните години В. Търново се утвърди като водеща туристическа дестинация в България, привличаща хиляди посетители от цял свят. Според световните тенденции все по-често туристите търсят освен забележителностите в даден район и атрактивни места, предлагащи качествена храна. Затова, отправяйки се на път, предвидливо избират местата, които да посетят – хотели, заведения, културно-исторически забележителности и др. Неслучайно мотото на “Щастливеца” е “Част от твоята история”, защото за толкова години заведенията са се превърнали в част от живота на поколения българи и чуждестранни туристи.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново