Ясни са всички номинирани от областта в проект “Успелите деца на България”

Публикувано на пн, 4 май 2020
407 четения

Далия Гюлай

Кристиана Кирилова

Валентин Тодоров

Тринадесет момичета и момчета от област В. Търново са номинирани за “Горд член на Клуб 2019” по Проект “Успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов”. Сред тях са таланти в областта на музиката, танцовото изкуство, спорта и науката.
Василена Василева и Моника Узунова са от В. Търново. Те се изявяват в областта на поп, рок и джаз пеенето. Двете са възпитанички на Детско естрадно студио “Румина” с ръководител Румяна Начева. Тринадесетгодишната Василена е седмокласничка в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. Тя е член и на Клуб 2018 на Фондация “Димитър Бербатов”. За 15-годишната Моника това е първа номинация. Тя е ученичка в 9-и клас в СУ “Емилиян Станев”.
Друга представителка на старата столица е Далия Гюлай. Тя е на 8 години и е второкласничка в ОУ “Бачо Киро”. На музикалната сцена се изявява с поп пеене. Нейн ръководител е Десислава Станкова от Музикална школа “New Voices” в град Търговище. През 2019 г. Далия започва да свири и на пиано.
Андрей Видев е от Г. Оряховица и също се занимава с музика. Той е възпитаник на великотърновската Музикална школа “Елита”, с ръководител Петя Василева, където освен уроци по пеене посещава и такива по класическо пиано. В горнооряховската Детска фолклорна студия “Раховче” момчето изучава народни танци. Андрей е второкласник в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в железничарския град.
Сред номинираните в престижната класация е и Радослав Шабанаков от Г. Оряховица. Той е състезател по таекуондо, а негов треньор е Димитър Дечев. През 2019 г. петокласникът от ОУ “Иван Вазов” е защитил успешно своя черен колан.
Божидара Щърковска и Марая Борисова от Свищов са номинирани в областта на науката. Те са четвъртокласнички в СУ “Николай Катранов” в крайдунавския град. През 2019 г. двете момичета за втора година са наградени с отличие на Община Свищов за постигнати отлични резултати в научното познание. Заради успехите си в редица математически състезания те вече са членове и на Клуб 2018 на Фондацията.
Един от най-изявените участници в Проект “Успелите деца на България” е Дони Петров от Стражица. За своите изяви в областта на танцовото изкуство той вече е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017 и Клуб 2018 на Фондация “Димитър Бербатов”. Дони е и лауреат на Голямата награда за 2015 г. Младият талант е шестокласник в стражишкото СУ “Ангел Каралийчев”, а негов танцов ръководител е Зорица Радловска от Спортен клуб “Зоки” във В. Търново.
Останалите петима номинирани от областта за “Горд член на Клуб 2019” са Кристиана Кирилова и Валентин Тодоров от В. Търново, Денислав Иванов и Кристина Енчева от Г. Оряховица, и Вилияна Иванова от Свищов.
Всички, получили номинация, ще бъдат включени в луксозния годишен алманах “Успелите деца на България”, независимо дали са сред лауреатите на Голямата награда на експертното жури.
Целите на Проект “Успелите деца на България” са да създава сред младите хора нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намалява агресията и насилието сред подрастващите, чрез пренасочване на енергията им в градивна посока
Николай ВЕНКОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново