“Янтра ДНЕС” също подкрепи каузата “Чадъри за нов живот”

Публикувано на вт, 15 Окт. 2019
209 четения

Екипът на в. “Янтра ДНЕС” подкрепи благородната инициатива “Чадъри за нов живот”, дарявайки средства за Фонд “Ин витро” на Община В. Търново. На фото изложбата, съпроводена от дарителска акция, само за 45 минути организаторите от “Царевград Търнов” събраха 1930 лв. Отличия получиха победителите от конкурса за най-добра снимка “Празникът на Самоводската чаршия”. Голямата награда грабна Павел Граматиков от Г. Оряховица, който участва с две свои фотографии. Челната тройка допълниха Любомир Марков и Пламен Цветанов. Победител в онлайн гласуването стана Димитър Атанасов, а призът за най-млад участник отиде при 11-годишната Дара Джанабетска. Грамоти получиха всички майстори от Улицата на занаятите, както и Джуниър бендна СУ “Емилиян Станев”, който участва активно както във фестивала, така и воткриването на изложбата.

Управителят на “Царевград Търнов” Борислав Йорданов благодари на Общината за съдействието и припомни, че неотдавна туристическата агенция получи наградата за най-атрактивно събитие в страната именно за Нощ на Самоводската чаршия.

Големият интерес, който предизвикаха разноцветните чадъри, окачени над старинната улица по време на тазгодишния фестивал, бе поводът организаторите да стартират благотворителна акция. В нея всеки направил дарение за минимум 10 лв. получава един от 250-те чадъра, а при сума от поне 30 лв. – снимка по избор от участвалите в конкурса фотографии. Събраните средства ще бъдат предоставени на Общинския фонд “Ин витро”, който е създаден през 2012 г. и до момента от него са спонсорирани близо 160 процедури. Част от 59-те деца, родени в резултат на програмата, присъстваха и на тържеството.

Експозицията в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” остава отворена, като всеки желаещ да дари средства за Фонд “Ин витро”, да се сдобие с пъстроцветен чадър, красива фотография или просто да разгледа изложбата все още може да го направи.

Николай ВЕНКОВ

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново