Яни Митев е най-добрият млад готвач в Гимназията по туризъм

Публикувано на пт, 24 февр. 2023
782 четения

Яни Митев постигна най-висок резултат в училищния кръг на състезанието “Най-добър млад готвач” в ПГТ “Д-р Васил Берон” във В. Търново. Негови подгласници станаха Никола Цветков, Румен Шопов, Елица Михнева и Петрозар Атанасов.
В кулинарната надпревара участваха ученици от 11 “б” и 11 “г” клас, специалности “Кетъринг” и “Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения”. Състезанието, което се проведе в рамките на 120 минути, даде възможност за индивидуална изява на знанията и уменията на гимназистите в условията на съревнование.
В периода 23-25 март във Видин предстои да се проведе регионалният кръг за ученици от областите: Русе, В. Търново, Разград, Търговище, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, Перник и Кюстендил.
Първите 18 състезатели с най-висок резултат от явилите се на регионалните кръгове за Северна и Южна България ще се класират за националното състезание, а третият кръг ще се проведе в периода 19-21 април в курортен комплекс Албена, посочиха от Гимназията по туризъм.
Николай ВЕНКОВ
сн. ПГТ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново