“Зонта клуб” отличи със стипендии студенти от Филиала на Медицински университет – Варна

Публикувано на чт, 8 Дек. 2022
280 четения

Три стипендии връчиха дамите от “Зонта клуб – В. Търново, на изявени студенти от Филиала на Медицински университет – Варна, в старата столица. Еднократните финансови стимули са за постигнат отличен успех в обучението, както и за участие в научна и доброволческа дейност. Стипендиите бяха връчени на третокурсничката Янита Пенева, която се обучава в специалността “Акушерство”, на Росица Христова, която също е трети курс в специалността “Медицинска сестра”, и на Елеонора Костадинова – втори курс, специалност “Медицинска сестра”.
Студентките бяха отличени в деня на св. Николай Чудотворец и в навечерието на Студентския празник – 8 декември. Момичетата бяха представени от доц. Диана Димитрова, директор на филиала на Варненския университет в старата столица. А стипендиите бяха връчени от президента на “Зонта клуб” Мария Игнатова, която им пожела да обичат професията си и да постигнат големи успехи.
Жестът към филиала на Варненския медицински университет във В. Търново е за трета поредна година. Преди това от “Зонта клуб” са дарявали стипендии на студентки от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и НВУ “Васил Левски”.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Зонта клуб

loading...
Пътни строежи - Велико Търново