“Заедно в час” организира дискусия за образованието във Велико Търново

Публикувано на чт, 8 Ное. 2018
115 четения

Как всеки може да допринесе за положителната промяна в образованието, лесно ли е да си учител и как фондация “Заедно в час” подкрепя мотивирани хора от различни сфери да преподават на ученици. Това са темите на дискусията “ПрепоДАЙ. Ти си ключът за Велико Търново”, която ще се проведе на 13 ноември от 18:30 часа в “ТАМ” на ул. “Марно поле” 2А.
През последните години сме свидетели на редица негативни тенденции в сферата на образованието. Близо половината от българските ученици не разбират смисъла на това, което четат, и не успяват да се справят с елементарни математически задачи. Не успяват да развият и уменията, които са им необходими за успешна реализация на пазара на труда. Едновременно с това, българското образование страда от недостиг на мотивирани и добре подготвени учители, които да помогнат на децата и младежите да натрупат знания и да развият ключови умения. Всичко това се отразява и на обществото и икономиката на страната.
Ключ към положителна промяна обаче има и това са хората, които имат желанието и способностите да работят дългосрочно за подобряване на образованието в България. “Заедно в час” търси, обучава и подкрепя тези хора да станат учители и дългосрочни поддръжници на каузата за по-добро образование. На събитието ще бъде представена програмата на организацията за професионално и лидерско развитие, както и възможностите за кандидатстване в нея.
До 20 ноември “Заедно в час” набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си, които през 2019 г. ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да преподават на ученици в 11 региона на България.
В дискусията ще се включат двама участници от програмата на “Заедно в час”, за да обсъдят с присъстващите ролята на учителите.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново