“Виргиния балет” отлага своя безплатен танцов спектакъл за 20 декември (сряда)

Публикувано на чт, 14 Дек. 2023
882 четения

Представянето на “Тайната градина” се отлага за 20 декември от 19.00 часа поради технически проблем с отоплителната система на МДТ “Константин Кисимов”

Авторския си танцов спектакъл “Тайната градина” ще подари на великотърновци “Виргиния балет” към Младежкия дом в старата столица. Това ще е последното му представяне за тази година и ще се състои на сцената на Музикално-драматичен театър “К. Кисимов” на 20 декември от 19 часа. Създаден по сюжета на едноименния роман от Франсис Бърнет, балетният спектакъл е невиждано до сега творческо изживяване за малки и големи почитатели на танцовото изкуството.
“В интерпретацията на романа загатваме за тайните на човешката душа, чиито преобраз е градината. Разкриваме в по-дълбок смисъл събуждането и разцъфването на “тайната” градина – олицетворение на човешкото сърце. Нашият прочит на “Тайната градина” е комбинация от съвременни хореографии и пластика, класически изпълнения и балет на палци. Съчетали сме иновативни идеи, съвременни технологии и класическо изкуство, за да пренесем зрителите във вълшебната градина – там където могат да се решат всички проблеми на света”, посочват от “Виргиния балет”. В постановката участват всички деца на балетната школа – от малките, правещи първите си стъпки на подиума, до големите, доказали своите умения на престижни конкурсни сцени.
Събитието се реализира с подкрепата на Община В. Търново, а партньор в подготовката на спектакъла е Младежки дом В. Търново. Дизайнът е на Calleidoscope Design Studio, а либретото – на Мария Казарина. Входът за спектакъла е свободен.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново