“Virginia ballet” с куп отличия от международен танцов конкурс

Публикувано на чт, 14 Мар. 2019
682 четения

Множество призови места завоюваха танцьорите от “Virginia ballet” в Международния танцов конкурс “mOvmnt IDC”, който се проведе в Русе. “Въпреки силната конкуренция ние имаме 2 първи места, пет втори, едно трето, две пети места, три шести, три седми, едно девето, две десети, две единайсти места, както и три 14-ти и едно 15-то, като в някои категории имаше по 77 участника. Изключително сме доволни и горди от представянето на нашите момичета. Всички бяха мобилизирани, мотивирани и успяха да покажат добрата си подготовка. Хореографиите ни бяха високо оценени”, споделиха Виргиния и Мария Казарини, ръководителки на “Virginia ballet” към Младежкия дом във В. Търново. Първи места завоюваха солистката на балета Леа Попдончева в категория соло деца – диско танци и Валерия Савова и Нора Петрова в категория дуети – балет юноши.
Общо 35 деца на възраст от 4 до 16 г. представиха В. Търново в надпреварата. Най-малката танцьорка сред тях беше Ана-Карина Широкова, единствената 4-годишна участничка в конкурса. Тя се представи много добре в соло – балет-мини и се класира 14-та в конкуренция от 47 деца на възраст 4 – 8 г.
Конкурсът е един от най-мащабните в страната и в него тази година се включиха над 1000 участника в различните категории и стилове. Журито бе в международен състав, като имаше съдии от България, Румъния, Гърция, Кипър, Унгария, Италия и Белгия. Великотърновската школа представи 27 нови хореографии в стиловете класически балет, характерни танци, съвременни танци, джаз, диско и хип-хоп.
От 16 до 17 март тази година “Virginia ballet” ще участва в Квалификациите за Световните танцови финали на DWC с 32 хореографии. “Представянето ни в Русе имаше за цел тези хореографии да се проиграят на голяма сцена пред публика и компетентно жури. Част от най- успешните сред тях ще покажем и в празничната програма на Велико Търново на сцената пред Общината”, каза още Виргиния Казарина.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново