ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ отново е сред най-добрите в България

Публикувано на вт, 17 ян. 2023
234 четения

Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ отново се нареди сред най-добрите висши учебни заведения в България. На церемонията на Академичните оскари, ректорът на вуза проф. Христо Бонджолов получи отличието за Първо място през 2022 г. в професионални направления „История и археология”, „Филология” и „Философия” за висше училище извън София. Тя му бе връчена от проф. Георги Фотев, бивш министър на образованието и науката.
“Към хората, които са в политиката – направете така, че държавата да има бюджет. Моля ви от името на всички ректори на държавни университети, за да можем да успокоим хората и да работим нормално, а за да работим нормално, трябва да създадем условия. Надявам се да намерите общ език”, каза в изказването си по време на награждаването на най-добрите университети в България проф. Бонджолов
Ректорите на университетите, които са първи в професионални направления според новия рейтинг на висшите училища в България, получиха отличия – специални табели.
Тази година на събитието присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министри на образованието от българските правителства след 1990 г., ректорите на висшите учебни заведения и представители на българския бизнес.

Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново