ВТУ ще има пет заместник-ректори

Публикувано на вт, 4 юни 2019
1210 четения

Проф. д-р Христо Бонджолов, който беше преизбран за ректор на 20 май 2019 г. от Общото събрание на ВТУ, положи клетва по време на първото заседание на новоизбрания Академичен съвет за мандат 2019 – 2023. Тя беше прочетена от новия председател на Общото събрание проф. д.н. Антоанета Анчева. Клетвени декларации подписаха и членовете на Академичния съвет.
С мнозинство след тайно гласуване бяха избрани предложените от ректора негови заместници. Това са доц. д-р Димитър Симеонов – по учебната дейност, доц. д-р Димитър Димитров – по международната дейност, проф. д.и.н. Милко Палангурски – по научната дейност, проф. д.н. Вихрен Бузов – по управление на качеството и на акредитацията, доц. д-р Янка Тянкова – по административно-правната дейност.
Същевременно стана ясно, че проф. Мирослав Гълъбов, който беше кандидат за ректор, и доц. Борис Желев, който се беше кандидатирал за председател на Общото събрание, са подали жалба в Административния съд във В. Търново, с която обжалват изборите във ВТУ “Св. св Кирил и Методий” от 20 май. Те оспорват всички решения на Общото събрание, взети в този ден, поради нарушения при свикване на Общото събрание и определяне на поименния състав на най-висшия орган на университета.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново