ВТУ организира Коледен базар

Публикувано на ср, 15 Ное. 2023
138 четения

Великотърновският университет “Св. св. Кирил и Методий” организира благотворителен Коледен базар, който ще се проведе на 6 декември във фоайето пред зала “Европа” на Ректората.
От висшето учебно заведение в старата столица призовават всички свои бивши и настоящи студенти, преподаватели и служители да се включат в кампанията. Всеки творец/автор, който желае да дари свои ръчно изработени произведения/книги, може да го направи в Ректората на ВТУ (Исторически факултет – каб. 531, Филологически факултет – каб. 549). Събраните средства от Коледния базар ще бъдат използвани за подкрепа на Радослав Борисов, студент в специалност “Археология”, I курс, който страда от мускулна дистрофия, и Анна Паздеркова, която е с детска церебрална парализа, посочват от вуза.
20-годишният Радослав Борисов ще следва четири години Археология дистанционно в редовна форма на обучение, а университетът поема напълно семестриалните му такси. Той е със 100 процента инвалидност, но винаги е мечтал да бъде археолог и сега мечтата му се сбъдва.
Малката Ани Паздеркова се нуждае от средства, за да продължи нейната активна рехабилитация в чужбина. По препоръка на лекари тя посещава рехабилитационния център “Рибем” в Турция. За една година успява да напредне значително, но за да продължи нейното развитие, трябва всеки месец да прави по две седмици курсове на активна рехабилитация. Всеки курс е на стойност 5 хил. лв. Общата стойност на курсовете за година възлиза на 60 хил. лв., което е непосилно за нейните родители.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново