ВТУ обяви своята номинация за Академичната награда

Публикувано на нд, 22 Ное. 2020
262 четения

Светослав Мишев е номинацията на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за Академичната награда на Община Велико Търново. Той е завършил специалност “Право” в рамките на учебната 2019/2020 г., ОКС „Магистър“, със среден успех от курса на обучение – отличен 5,64, среден успех от държавните изпити – отличен 6,00 и общ успех от дипломата – отличен 5,82.
Академичният съвет на Великотърновския университет номинира Светослав Мишев за активната му научна дейност. Той има 5 публикации в научни сборници, а богатата му автобиография включва множество сертификати от участия в конференции, кръгли маси, младежки академии и обучения. Номинацията е заради неговата безспорна ангажираност в един от най-високите органи за оценка на качеството на висшето образование като член на Постоянна комисия към Националната акредитация за оценка и акредитация, София, което само по себе си е голямо признание. Академичният съвет номинира Светослав Мишев и заради активната дейност на Дипломатическия клуб „Имхотеп“, на който той е председател. В момента той е докторант по административно право и административен процес, като неговото желание е да продължи кариерата си в Правния факултет на ВТУ.
Академичната награда на Община Велико Търново се присъжда ежегодно по повод 8 декември – Празника на българската студентска младеж. Тя е в размер на левовата равностойност на 5 хил. евро, а средствата се осигуряват от бюджета на Общината. По регламент новият носител на отличието ще бъде гласуван на сесия на местния парламент.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново