„Топлофикация – ВТ“ отстрани голямата авария, ще компенсира абонатите в сметките за декември

Публикувано на пн, 23 Дек. 2019
241 четения

„Топлофикация – ВТ“ отстрани аварията, оставила без топлоподаване за дни наред голяма част от нейните абонати. От дружеството са уверили, че ще компенсират гражданите за причиненото неудобство чрез намаляване на сметките им за месец декември.

Часове преди това омбудсманът на България Диана Ковачева е изпратила препоръка до ръководството на „Топлофикация – ВТ“ с настояване абонатите, останали без парно да не плащат за услуга, която реално не им е била предоставена.

Повод за писмото на доц. Ковачева са били жалбите  на граждани от В. Търново до омбудсмана, в които сигнализират за продължилите повече от десет дни аварии в старата столица по топлопреносната мрежа на „Топлофикация-ВТ“. Гражданите са сезирали омбудсмана, че не им се предоставя информация кога ще бъде възстановено топлоподаването.

„Като омбудсман съм силно обезпокоена от зачестилите аварии по топлопреносната мрежа на дружеството, които не се отстраняват в предвидените срокове и хората остават без топлина и топла вода“, пише доц. Ковачева. „На основание Закона за омбудсмана отправям към Вас препоръка за предприемане на необходимите действия за привеждане възможно най-бързо в техническа изправност на топлопреносната мрежа, така че да бъде осигурено непрекъснатост и качество на топлоснабдителната услуга. Надявам се да мобилизирате аварийните екипи, така че гражданите да посрещнат наближаващите празници в нормална и спокойна атмосфера“, посочва още в писмото си омбудсманът.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново