“Тинузавър” привлече близо 78 хиляди лева инвестиции

Публикувано на пт, 5 юни 2020
296 четения

Великотърновската платформа за обучение по програмиране, математика и физика “Тинузавър” приключи втори кръг на финансиране с трима нови частни инвеститори. Така, заедно с първите двама инвеститори от 2018 г., компанията получава общо 77 800 лв. Към момента фирмата е оценена на 1 150 000 лв.
Направените промени са вписани в Търговски регистър в края на май 2020 г. и са резултат от 6-месечни преговори на екипа на Невен Боянов с потенциални инвеститори. Заедно с тримата нови съмишленици на “Тинузавър”, съдружниците са експерти в областта на финансите, правото, софтуер разработката и управлението, онлайн маркетинга, рекламата и SEO.
“Този етап на финансиране съвпадна с финалите в конкурса за социално предприемачество “Промяната”, участието в международното изложение за иновации и технологии в образованието Bett Show London 2020 и промените в бизнес средата през последните месеци. Запазихме доверието на досегашните си инвеститори и привлякохме нови, които освен със средства, ще ни помагат и с професионална експертиза. Предстои ни разгръщане на българския пазар, ще работим за развитие на СТЕМ образованието у нас и ще представим нови продукти и услуги тук и в чужбина. Надявам се с това да привлечем ново финансиране като дългосрочна цел”, казва Невен Боянов, съосновател на компанията.
Фирмата стартира онлайн обучение по програмиране, математика и физика за всички, които използват наборите от платки на компанията. Досега “Тинузавър” е организирал обучения за деца, студенти, хоби любители в 10 български града и поддържа мрежа от потребители в още 40 населени места в страната. През 2019 г. над 200 деца са преминали през курсовете, организирани от създателите на платформата. 20 учители вече са подготвени да работят по методологията на “Тинузавър”, а предстои обучение и на още 40 педагози.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново