ВСС избра съдия Радка Цариградска за председател на Районен съд – Павликени

Публикувано на пт, 27 Февр. 2015
584 четения

Висшият съдебен съвет избра съдия Радка Цариградска за административен ръководител на Районен съд – Павликени. Тя бе единствен кандидат за позицията и след като висшите кадровици ѝ гласуваха доверие, ще смени досегашния председател Евелина Карагенова, чийто мандат изтече.
Съдия Цариградска има повече от 15 години стаж като съдия, работата ѝ като магистрат винаги е била свързана с Районен съд – Павликени. От 2008 година има ранг на съдия в Апелативен съд. Становището на Етичната комисия към ВСС сочи, че срещу нея няма подавани жалби и оплаквания по никаква линия и безпристрастността и професионализмът – като магистрат, не са подлагани на съмнение.
Като цели в своята концепция е заложила засилване на ролята на Общото събрание на съдиите в РС – Павликени, изработване на стандарти за разглеждане на делата в срок и въвеждане на анализ за причините за отводи на съдии.
Според съдия Цариградска е необходимо да се провежда ежегодно обучение на съдебните заседатели, което би повишило мотивацията им за участие в наказателния процес. В концепцията си тя е посочила няколко мерки за подобряване на работата на административното обслужване. Поставя се и особено силен акцент върху работата с медиите, с цел подобряване на доверието към съда.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново