“Принцесата и граховото зърно” представят в Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на чт, 4 авг. 2016
165 четения

Куклен театър ВЕСЕЛ, на 4 август (четвъртък) от 12.00 часа в салона на читалище “Искра”, представя своя оригинален прочит на класическата приказка “Принцесата и граховото зърно” по Х. К. Андерсен. Постановката е дело на Тодор Вълов, а сценографията, куклите и костюмите – на Емелияна Тотева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Елена Методиева. Студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев. Ролите са поверени на актьорите Елка Баланова и Веселин Василев.
Докато събират разпиления около трона грах, актьорите изпадат в романтичен спомен, който ги връща към славното минало на кралството. Така, увлечени в спомена, представят известната Андерсенова приказка, интерпретирана като старинна италианска опера-буфа. Една история, чиято идея за истинската стойност на човека е актуална във всички времена. Само сърцето има способността да усети и познае истината…
“Принцесата и граховото зърно” на Театър ВЕСЕЛ е представян на международните театрални фестивали “Двама са малко, трима са много” в Пловдив, “Михаил Лакатник” в Ямбол, “Магията на вятъра” в Сливен, “Театрални празници” – Хасково. Спектакълът е представял българското театрално изкуство и на театрални форуми в Суботица (Сърбия) и Брашов (Румъния). За ролите си в “Принцесата и граховото зърно” търновските кукленици са удостоени с приз за актьорско майсторство, присъден лично от световноизвестния театрален историк, критик и драматург професор Борис Голдовски.
Спектакълът е осъществен с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново