Водещи учени идват на конференцията “Мечтай дръзко” във В. Търново

Публикувано на пн, 9 Сеп. 2019
127 четения

Какви са стандартите и методологиите за младежка работа? Какво е състоянието на университетското и професионално образование и обучение на младежки работници?Поколението на скрийнейджърите и степента на дигитализация на младежката работа. Каква е ролята на младежката работа за ранното насочване към професионално образование и откриване на таланти? Това са част от темите, които ще бъдат дискутирани по време на Втората международна конференция „Мечтайте дръзко“. Форумът ще се проведе на 9 и 10 септември в зала 500 на Областна администрация във Велико Търново.

Конференцията е посветена на предизвикателствата пред развитието на младежката работа. По време на събитието ще бъде връчена и годишната награда „Мечтайте дръзко“ за принос в развитието на младежката работа в България. Носители на приза през 2018 г. са проф. Петър-Емил Митев и Ренета Венева. Специален гост на форума ще бъде проф. д-р Хауърд Уилямсън от Факултета по хуманитарни и социални науки на Университета на Южен Уелс, който е с над 40 г. опит в областта на младежката работа, носител на Ордена на Британската империя за услуги към младите хора . Сред гостите ще бъдат още Имре Симон от Европейската агенция за младежка информация и консултации и Таня Басараб от Партньорството между ЕС и Съвета на Европа в областта на младежта.

Конференцията се организира от Граждански институт съвместно с Педагогическия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Техен партньор е Областна администрация в старата столица. Търновската алма матер е един сред първите в България, предложила квалификация за новата професия – младежки работник. През учебната 2014/2015 г. в партньорство с Граждански институт стартира следдипломно университетско образование за придобиване на следните професионални квалификации в областта на младежката работа – консултант „Младежки дейности”, организатор на младежки прояви и инициативи и организатор на доброволчески програми. Те са резултат от научно-изследователски проекти, насочени към проучването и подкрепа на развитието на младежката работа. През учебната 2016/2017 Педагогическият факултет откри и магистърска програма по младежка работа.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново