Внуци зарадваха с изложба бабите и дядовците си от Дома за стари хора

Публикувано на пт, 8 май 2020
112 четения

С прекрасни картини послания бяха зарадвани живеещите в Дом за стари хора “Венета Ботева” във Велико Търново, в който те са изолирани заради коронавируса и нямат право да излизат и посрещат посетители. Картините са създадени и изпратени от внуци и правнуци на домуващите. Затворените врати на сградата грейнаха от детските рисунки и шарените балони. Импровизираната изложба бе под надслов: “Браво, бабо! Браво, дядо!”. “Мили деца, запазете чистотата, която носите в душите си завинаги и нека радостта, която дарявате, ви съпътства цял живот! Благодарим на вашите родители, които са ви помогнали да осъществите тази прекрасна идея и най-вече за това, че ви учат на човечност!”, се казва в специалното обръщение, което възрастните хора отправят към децата и хората, които се грижат за тях.
“След въвеждането на карантината животът сякаш замря, но не си мислете, че тук при нас цари мрачна атмосфера. Домът ни е голям, възрастовата граница е различана, но всички приеха мерките с разума на белите си коси.
Повечето служители са на годините на нашите деца и внуци, но сега те са бойците на първа линия, освен че изпълняват ежедневните си задължения те пазаруват стоки от първа необходимост и лекарства. Всички домуващи се обръщаме към тях с едно голямо човешко “Благодаря”! Никой не трябва да забравя, че човек се цени по почтенността, човешкото достойнство, чувството за отговорност и доброта”, пишат още възрастните хора.
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново