ВМРО отличи с „Ряховски меч“ горнооряховски инженер

Публикувано на чт, 16 май 2019
122 четения

На специална церемония кандидатът за депутат в Европейския парламент от листата на ВМРО-БНД Мария Цветкова връчи статуетката “Ряховски меч” на инж. Владимир Григоров.
Официален гост на събитието, чийто домакин бе зам.-общинският лидер на войводите Кирил Кирилов, бе и зам.-областният управител на В. Търново Ивета Кабакчиева.
«За мен е удоволствие да връча наградата на човек, който стимулира младите хора да учат, да бъдат творци, да се развиват и да развиват България», каза Мария Цветкова, връчвайки статуетката на Владимир Григоров.
Той развълнувано благодари и отбеляза, че се чувства особено приятно, че тази награда му я връчват от ВМРО, защото програмата им съвпада с неговите виждания и разбирания за възпитание на младежта, както и за това какъв пробив можем да направим в Европа.
«Няма да говорим за политика, но това, което правим, има препратки към образование, към патриотизма и опазване на нашата нация. Имаме прекрасни, умни млади хора, които трябва да получат подкрепа, за да израснат и да реализират възможностите си. Аз съм от хората, които знаят какво притежава нашата техническа интелигенция, какво сме направили и какво предстои още да направим. Трябва да предадем тези знания на нашите деца. За да има просперитет в България, трябва да подготвяме и да даваме шанс на талантливите българи. Моята кауза е да насочим даровитите деца към точните науки, към медицината, педагогиката.», каза в благодарствените си слова инж. Григоров, споделяйки, че мечтата му е Г. Оряховица и регионът да се превърнат в център за развитие на иновации.
Наградата, учредена от общинската организация на ВМРО през 2008 г., се връчва за десета поредна година на обществена личност за принос в популяризирането на името на Г. Оряховица в страната и чужбина.Нейни носители досега са Нора Караиванова, Хопи Гарабетян, Евгени Иванов, Аделина Колева, Иван Иванов, ФА „Сидер войвода”, „ГоГрил” ООД, Петър Георгиев, Рена Дранкюлева.
«Когато започнахме това начинание преди 10 г., искахме да отличим тези хора, заради които за Горна Оряховица се говори с добро. Десет години по-късно продължаваме да искаме да предложим друго лице на града ни, радлично от това, което чуваме по новините – убийства, телефонни измами, бежанци. Владимир Григоров направи така, че за Г. Оряховица да се говори като за център на творчество, научни открития и иновации.», каза председателят на патриотите в железничарския град
Вниманието на ВМРО към горнооряховския инженер, посветил голяма част от живота си за изграждането на новите инженерни и технически кадри на България, бе привлечено от усилията му да отвори път пред младите хора, които искат да творят в сферата на точните науки и техниката и в превръщането на града и региона в център за иновации и технически напредък

loading...
Пътни строежи - Велико Търново