“Миндя рок фест” събира три “професори” групи

Публикувано на ср, 26 Авг. 2015
504 четения

Организаторите на седмото издание на рок фестивала в Миндя и моторът на феста проф. Евгени Дайнов (в средата).

“Миндя рок фест” събира три рок групи, съставени от професори и доценти, по време на седмото си издание. Това ни отличава от всички останали подобни музикални форуми, заяви основният двигател и инициатор на феста проф. Евгений Дайнов.
В двете фестивални вечери на 28 и 29 август (петък и събота), участие ще вземат 11 групи с около 50 музиканти. Първата вечер на сцената ще забият първата дама на българския рок Милена Славова, младата формация CRUSH, която представя британски попрок, веселяците от “Ша-Ша”, Delta Roosters и BLUES Traffic . Тази година за пръв път на сцената на феста ще стъпи рок банда отвъд “желязната завеса” – “Дабъл БИТ” от Беларус, обясни проф. Дайнов. Той поясни, че рокаджиите са членове на Академията на науките в източневропейската държава.
Останалите две рок банди от професори ще свирят втората вечер – едната е групата на политолога “Магистрати”, а другата Restart Rock Band BG, съставена предимно от преподаватели в областта на медицината.
Шоуто в събота ще продължи с изпълнения на “Черноризец”, Tortilla Flat и Васко Кръпката с “Подуене Блус Бенд”. След това на сцената ще излязат всички рок музиканти за традиционния джем сешън.
Очаква се първата вечер официално слово да произнесе кметът на Миндя Иван Иванов, а след това изява на сцената ще имат домакините от хор “Веселина”, който пее към местното читалище.
Проф. Дайнов съобщи още, че за първи път тази година “Миндя рок фест” е включен в културния календар на Нов български университет, който подкрепя проявата финансово.
Весела КЪНЧЕВА, сн. Пл. КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново