Вместо нова улица търновци от кв. “Варуша” получиха фрезован асфалт

Публикувано на вт, 10 Сеп. 2019
993 четения

Вместо дългоочаквания ремонт живеещите на ул. “Кольо Гайтанджията” във В. Търново получиха няколко тона фрезован асфалт, с която да запълнят огромните ями пред домовете си. Злополучната улица се намира над Стара болница и от години плаче за ремонт. Зимата и по време на дъжд мястото е непристъпно, а шофьорите на таксита и линейки отказват да се качват.
След множество сигнали и подписки, внасяни в Общината, миналата седмица на улицата бяха стоварени 4 малки камиона с фрезован асфалт. Материалът е доставен по искане на част от хората, с което временно да закърпят положението. Работници на фирмата им обяснили, че осигуряват само материала, но не и техника или работна ръка.
М.г. един от живеещите на въпросната улица закупи 6 т фракция. Заедно с наетия от него работник запълниха дупките на “Кольо Гайтанджията”. След поройните дъждове през пролетта и лятото от нея е останал само спомен.
На тази улица живеят над 10 семейства, а къщите са построени преди повече от половин век, но пътят никога не е асфалтиран, въпреки обещанията на всички кандидати за кметове, че проблемът ще бъде решен. Надеждата на хората остава в уверението на администрацията, че улицата е включена в проект, одобрен за финансиране от МРРБ. Предстои да бъде направен основен ремонт на общо 13 улици, които останаха извън мащабния проект, в който беше включен и кв. “Варуша”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново