Влиянието на дигиталната ера върху комуникациите обсъждат експерти от САЩ и Европа във ВТУ

Публикувано на чт, 8 Ное. 2018
82 четения

Първата за Югоизточна Европа конференция, посветена на оценяването на PR и маркетингови кампании в медийната среда на дигиталната ера, ще се проведе на 23 ноември в аулата на Великотърновския университет. Ректорът проф. Христо Бонджолов ще открие събитието, което събира международно признати професионалисти и учени в областта на комуникациите, местни експерти, бизнес лидери и журналисти, обединени от предизвикателната тема за измерването на комуникационните усилия в динамично променящите се условия за публичност.
Конференцията „Стойността на комуникациите в дигиталната ера“ се организира от Сдружение „Знание-интензивно развитие“ (KIDA) с основен партньор A Data Pro и е част от AMEC Measurement Month 2018. Партньорството на организаторите с Международната асоциация за оценка и измервания на комуникациите (AMEC) води в страната ни Джона Бърк за първа международна изява в качеството й на Изпълнителен директор на асоциацията. Нейната лекция ще бъде посветена на необходимостта от нови показатели за измерване на комуникациите и разработените от AMEC методики за това, интегриращи стратегическите барселонски принципи.
Практически семинар на комисията по измерване и оценка към Института по връзки с обществеността (IPR, САЩ) ще направи интерактивен обзор на моделите за оценка на комуникациите. За целта един до друг в аулата на Великотърновския университет застават Ана Ади от Берлински университет Квадрига и експертната комисия за оценка и измерване на комуникациите на IPR, и Томас Щокле, също от експертната комисия на Института. Силната им международна експертиза обединява стратегическите приложения на дигиталните и социалните медии в редица сфери на комуникацията с разказването на истории чрез красноречиви данни и интересни визуализации.
Дискусионен панел в три тематични части ще бъде логично продължение на силната презентационна част и ще даде поле за изява на гледни точки на редактори на водещи български медии, PR и маркетинг експерти от агенции и вътрешно-корпоративни отдели. Компилацията от панелисти гарантира динамична дискусия с фокус върху тенденциите в медийната среда, колаборацията в отношенията клиент-агенция, разликите в методиките за оценяване на PR и маркетинг кампании, и комуникационните стратегии, които приоритетно поставят измерването на очакваните резултати още във фазата на планирането.
Участието в конференция „Стойността на комуникациите в дигиталната ера“ е безплатно, но изисква регистрация на www.kida-conference.bg, където можете да видите програмата, както и допълнителна информация за лекторите.
Събитието се реализира с партньорската подкрепа на Международната асоциация за оценка и измервания на комуникациите(AMEC), Института по Връзки с обществеността (IPR), Великотърновски университет „Св. св.Кирил и Методий“, компанията за медийни анализи Percepticaи софтуерният университет СофтУни.Медийната подкрепа за международната конференция е от Капитал, Дневник и See News.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново