“Котаракът в чизми” ще гостува на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Публикувано на пт, 13 ян. 2023
87 четения

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 14 януари от 11.00 часа в салона на читалище “Искра” във Велико Търново ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище, “Котаракът в чизми” по класическата приказка на Шарл Перо. Постановката на Валентин Владимиров и изящната работа на сценографа Юлия Лачева са гаранция за добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Деница Славева, Христо Доков, Димитър Караиванов и Михаела Кюркчиева. Оригиналната музика е на Станимир Иванов.
“Котаракът в чизми ” e една от любимите приказки за деца и възрастни, една история, в която има не една, не две, а три поуки. Първата: “Внимавай да не изпуснеш шанса си!”. Втората: “Ако някой те води по път, който не е твоят, рано или късно ще изпаднеш в безизходица.” И третата: “Хвани кормилото на живота си в свои ръце!”
Спектакълът “Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. “Котаракът в чизми” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов “Детски и домашни приказки”. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар. И така… приятно гледане!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново