“Класът на доброто” направи коледна благотворителна акция

Публикувано на пт, 11 Дек. 2015
678 четения

За поредна година Центърът за обществена подкрепа на “SOS Детски селища България” провокира детската сензитивност към добро чрез инициативата “SOS Клас на доброто”. 25 деца от III А клас на СОУ “Вела Благоева” се гордеят с тази табелка на класната стая. Преди дни те реализираха своята коледна благотворителна акция “Играчки за приятели”.
Докато учехме заедно уроците за добрите думи и толерантността към различието, не бяхме забелязали, че в този клас се е родил Добринко, малкото духче. Цитирам част от писмо на III “А” към деца и възрастни: “В нашия клас Добринко си намери къщичка със сърцевидна форма и заживя в нея. Когато Добринко излизаше от своя дом, караше всеки един от нас да се усмихва и да прави по нещичко добро… Добринко ни научи, че всеки може да направи своето малко човешко добро. Не се отказвайте и вие да вярвате в чудеса.” Вълнуваща беше и днешната дискусия с тях – има ли истински Дядо Коледа, какво е всъщност Коледа, къде е домът на Доброто.
Детската коледна акция е само част от идеята ни децата да отглеждат и развиват у себе си нагласата към другия, към неговите чувства, към разбирането какво е емпатия, отзивчивост, толерантност.
Инициативата “SOS Клас на доброто” се реализира едновременно и в горнооряховското училище “Св. св. Кирил и Методий”.
Албена ПРОКОПИЕВА, ръководител ЦОП Велико Търново, сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново